De största sajterna på internet idag

Denna lista är kanske den mest förutsägbara, eftersom den representerar dig och ditt dagliga användande av internet. Vart tar du vägen varje dag?

  1. Google- Det kommer knappast som en överraskning för någon. Världens största sökmotor som sedan många år nu hittar det vi söker efter. I Sverige så är nästan 90 procent av alla sökningar på internet genomförda av Google. Företaget påverkar också webbutvecklare i och med att dessa alltid försöker att hamna så högt upp som möjligt i Googles sökresultat.
  2. Facebook- Inte bara världens mest populära nätverk, utan även världens näst mest besökta webbplats. Som du redan visste så är det nästan en miljard människor som varje månad använder mötesplatsen.
  3. Youtube- Världen förändrades när Youtube i slutet av 2005 lanserades. Användare världen över kan här ladda upp videoklipp som med lite tur ses av miljoner människor i andra delar av världen. Många visningar, och därmed en stor publik, kan innebära stora inkomster i form av reklamintäkter för den som skapat videon. De flesta traditionella tv-kanaler har numera också en Youtube-kanal.
  4. Baidu- Här kommer listans första överraskning. Baidu är den kinesiska motsvarigheten till Google, och det är den populäraste söktjänsten för de som talar kinesiska världen över. Att dessa inte är direkt få till antalet påverkar naturligtvis denna söktjänsts storlek.
  5. Amazon- En amerikans sajt där privatpersoner och företag kan lista produkter och tjänster som är till salu. Amazon är fortfarande som allra störst i Nordamerika men växer stadigt i alla delar av världen sedan starten för mer än tio år sedan.
  6. Wikipedia- Världens främsta uppslagsverk på nätet. Denna gratis-sajt är lika populär i alla länder, mycket på grund av sin mångspråkighet.