Introduktion

Sedan urminnes tider har vi haft internet. Inget konstigt så långt, tänker nog en del som läser den här texten. Men faktum är att internet bara är något äldre än dagens gymnasieelever, vilket för några kanske kommer som en överraskning.

Här kommer du strax få lite mer info om nätets historia, och lite senare även en del spådomar om internets framtid. Varför då undrar du? Jo, med den integrering som internet och alla funktioner som vi nu har kopplat hit (bankärenden, kontakt med nära och kära och så vidare) så vore det inte bara konstigt, utan även dumt att inte diskutera nätets status idag och fundera över vart det är på väg.

Mot bakgrund av den utveckling av internet vi sett de senaste 15 åren, så finns det för oss ingen anledning att tro att utvecklingen på något sätt skulle avta.

Att vi använder internet varje dag utan att reflektera över det faktum att vi för bara några år sedan inte hade alla de möjligheter som vi idag erbjuds får inte bli en ursäkt till att sluta fundera över det. På det sättet, genom att hålla diskussionen vid liv, kan vi också se till att vi är med och påverkar framtiden. Det tjänar vi alla på.