Världens mest populära videos på Youtube

Vi avslutar med den roligaste listan av dem alla. De här klippen är de som fått mest visningar och flest likes på Youtube under de åren som sajten funnits till.

  1. Gangnam style- Sydkoreanska popstjärnan Psy släppte sin välproducerade och påkostade video under sommaren 2012. Den blev en omedelbar succé eftersom ingen utanför Sydkorea visste om detta var på allvar eller skoj. Vad som är sanningen är nog inte så viktigt för Psy, eftersom han över en natt blev en internationell megastjärna. Han turnerade under det efterföljande året jorden runt och blev på kuppen en mycket förmögen man. Klippet har fått mer än ofattbara två miljarder visningar, och antalet ökar fortfarande varje dag.
  2. Baby- En låt med tillhörande video som släpptes av artisten Justin Bieber under 2010. Låten blev stjärnans genombrott, och fram till idag har mer än en miljard människor tittat på klippet.
  3. Charlie bit my finger- Världens första så kallade like-raket. Två engelska bröder sitter i en soffa samtidigt som de blir filmade av sin mamma. Den yngre av de två bröderna biter plötsligt den äldre av dem och denne skriker till, och säger häpet den numera klassiska frasen: ”Charlie bit my finger”. Klippet dök upp på Youtube under 2007 och har nu fått mer än 800 miljoner visningar. De bägge bröderna är idag i tioårsåldern och räknas som världens första äkta internet-kändisar.
  4. On the floor- En låt med Jennifer Lopez från 2011. Klippet har förmodligen visats (och lyssnats på) under många förfester världen över från det att det släpptes och fram till idag. Nästan 800 miljoner människor har tittat på klippet, och även denna video får varje dag fler och fler visningar från festsugna människor världen över.